Hoe vergroot je als zzp’er in de zorg de kans op de juiste opdrachten?

Facebook
LinkedIn
Twitter

Inhoudsopgave

Zzp’ers in de zorg zijn al niet meer weg te denken. Er zijn steeds meer zzp’ers in de zorg. ZIj worden veelal ingezet via bemiddelingsbureaus of regelen zelf hun opdrachten. Maar hoe vergroot je als zzp’er in de zorg de kans op de juiste opdrachten? Opdrachten die bij je passen? In dit artikel vind je:

  • Wat je moet doen om gevonden te worden door opdrachtgevers
  • Hoe je de juiste opdrachten naar je toetrekt
  • Wat wij hierin voor je kunnen betekenen

Het HKZ keurmerk voor zzp’ers in de zorg laat zien dat je nadenkt over de manier waarop je je zorg verleent en dat je jezelf continu wil verbeteren.

Hoe zorg je ervoor dat je gevonden wordt?

Als (startende) zzp’er wil je natuurlijk graag genoeg opdrachten, zodat je altijd voorzien bent van werk. Aangezien zzp’er zijn in de zorg niet nieuw meer is, is er ook de nodige concurrentie. Hoe ga je hiermee om? En hoe vergroot je als zzp’er in de zorg de kans op de juiste opdrachten?

Goede zichtbaarheid en vindbaarheid

Als zzp’er in de zorg is het van belang dat opdrachtgevers weten wat je te bieden hebt. En dat je betrouwbaar overkomt. Zorg er daarom voor dat je alles op orde hebt: Je inschrijving bij de Wtza en het LRZa bijvoorbeeld. Ook een eigen website of in ieder geval een informatiefolder met daarin de juiste informatie is een pre. Om vindbaar te zijn kun je denken aan LinkedIn, waar je kunt aangeven dat je nog opdrachten zoekt, maar soms ook opdrachten kunt vinden. Daarnaast kun je je bijvoorbeeld laten koppelen aan opdrachtgevers door een bemiddelingsorganisatie voor zzp’ers in de zorg.

Wees concurrentie een stap voor en vergroot je kans op de juiste opdrachten

Afhankelijk van wat voor zorg je verleent kun je concurrentie een stap voor zijn door:

  • Registratie bij een beroepsvereniging. Het hangt af van je beroep welke beroepsvereniging dit is;
  • Zorgen dat je voldoet aan de HKZ norm voor zzp’ers in de zorg, op die manier laat je zien dat je hoge kwaliteit zorg biedt en continu bezig bent met verbetering.
zzp'er opdrachten zoeken laptop

Hoe vergroot je als zzp’er in de zorg de kans op de juíste opdrachten?

Niet elke opdracht past even goed bij je. En niet van elke opdracht kun je evenveel leren. Dit maakt dat je goed moet opletten wie je als opdrachtgever zou willen. Zorg dat je de juiste informatie naar potentiële opdrachtgevers of bemiddelingsorganisaties communiceert. Zodat je opdrachtgevers vindt die bij je passen. Breng je eigen krachten en zwaktes en eventuele risico’s van je eenmanszaak in kaart. En zorg dat er geen onduidelijkheden zijn over de opdracht. Dit voorkomt vervelende situaties.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Zorgly heeft beleid geschreven waarmee je als zzp’er in de zorg kunt voldoen aan de HKZ norm. Alles wat je als zzp’er in de zorg geregeld moet hebben staat hierin. Welke registraties je moet hebben, wat je moet communiceren naar je cliënten en opdrachtgevers, aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen, enzovoorts. Met heldere formats zoals een opdrachtovereenkomst of format voor communicatie met externen, vergeet jij niks wat belangrijk is. Doordat wij het beleid continu up to date houden, simpel uitvoerbaar, inclusief formats om je keurmerk te behalen. Als je bezig bent met het binnenhalen van een mogelijke opdracht, dan kun je aan je potentiële opdrachtgever laten zien dat je dit op orde hebt.

Onze gedragswetenschapper en tevens intern auditor heeft al meerdere zorginstellingen succesvol ondersteund met beleid. En ervoor gezorgd dat zij moeiteloos een kwaliteitskeurmerk hebben behaald. Denk hierbij aan ISO9001, HKZ Zorg en Welzijn of HKZ kleine organisaties. Zij is daarnaast een succesvolle zzp’er in de zorg. Uit al deze kennis en ervaring is Zorgly geboren. Wij bieden beleid waarmee ook jij snel je keurmerk kunt behalen. En waarmee je de zorg die je wil bieden gestructureerd en effectief vorm kunt geven. Meld je snel aan op www.zorgly.nl/aanmelden. Eerst nog vragen? Mail naar info@zorgly.nl of plan via onze website een telefonische afspraak in.

Voor vragen of het testen van de demo

Gerelateerde artikelen