Een aanbesteding krijgen als zorginstelling: Hoe doe je dat?

Facebook
LinkedIn
Twitter
Begeleid wonen instelling- kwaliteitshandboek

Inhoudsopgave

Je bent een startende zorginstelling. Jij en je eventuele zakenpartners zitten vol energie, jullie gaan de zorg verbeteren! Jullie hebben een ondernemersplan geschreven, een locatie is al in zicht, potentiële medewerkers zijn al aangetrokken. Maar nu: De financiering! Hoe zorg je ervoor dat de gemeente net zo enthousiast wordt? Om de financiering vanuit de gemeente rond te krijgen moet je een aanbesteding schrijven. Maar een aanbesteding krijgen als zorginstelling: Hoe doe je dat? En hoe positioneer je jezelf? Daarover gaat dit artikel.

begeleid wonen aanbesteding krijgen zorginstelling

In dit artikel vind je:

  • Hoe je als zorginstelling met kop en schouders boven de rest kunt uitsteken
  • Waar de gemeente op let om te bepalen wie er voor een aanbesteding in aanmerking komen
  • Hoe je je kansen kunt vergroten om als startende zorginstelling een aanbesteding te krijgen en hoe wij jou daarbij kunnen helpen

“Zorg dat je positief opvalt, zodat je vertrouwen wekt bij gemeenten en cliënten.”

Steek met kop en schouders boven de rest uit

Je bent als startende zorginstelling niet alleen. Er worden tegenwoordig veel zorginstellingen opgericht. Zodra zorginstellingen zich kunnen inschrijven voor een aanbesteding, worden gemeenten overspoeld met aanvragen. Hoe zorg je ervoor dat gemeenten jouw startende zorginstelling er tussenuit pikken? 

Laat zien wie je in huis hebt:

Om aan gemeenten te laten zien dat jouw zorginstelling het beste is, moet je ze ervan overtuigen dat alleen de beste medewerkers in jouw zorginstelling thuis horen. Laat ze weten wie jij bent en wie jouw eventuele zakenpartners zijn. Waarom zijn jullie dé personen die een zorginstelling kunnen runnen van hoge kwaliteit? Laat ook zien dat je de belangrijkste medewerkers al in huis hebt: Denk bijvoorbeeld aan een gedragswetenschapper en een persoonlijk begeleider. AEn het mooiste is als ook jij een zorginhoudelijke achtergrond hebt, of als één van je eventuele zakenpartners dit heeft.

Laat zien wat je in huis hebt:

Wat kan jouw startende zorginstelling betekenen? Voor welke cliënten kunnen jullie iets betekenen? En hoe? Als je de gemeente laat zien dat je op deze vragen een concreet antwoord hebt, ben je alweer een stap dichter bij het verkrijgen van een aanbesteding.

Laat zien hoe je je plannen waar gaat maken:

Mooie woorden spreken kan iedereen. Zorg dat je niet eindeloos schrijft over alle mooie doelen die jullie hebben, maar vertel vooral hoe je die doelen gaat bereiken. Wees concreet. Duidelijk beleid is hierbij van groot belang. Niet alleen het beleid voor op de werkvloer, maar ook personeelsbeleid en organisatiebeleid.

Waar let de gemeente op?

Waar zit de gemeente nu precies op te wachten? De gemeente wil zien dat een zorginstelling goed heeft nagedacht en verstand heeft van zaken. Daarom is het zo belangrijk te laten zien dat je:

  • De juiste mensen op de juiste positie hebt gezet;
  • Kennis hebt van de zorg, van je doelgroep en van zorginhoudelijke processen;
  • Duidelijk beleid hebt, waarin staat hoe je zorg gaat verlenen en je doelen als organisatie gaat bereiken. En waarmee je een ISO9001 of HKZ keurmerk hebt behaald en kunt behouden.

Laat dat laatste nou net onze expertise zijn! Lees snel verder!

“Het bieden van duidelijk beleid, waarin staat hoe je de juiste zorg verleent en je organisatie gezond houdt. Dát is onze expertise. Met ons beleid wek je vertrouwen bij de gemeente en komt jouw aanbesteding dichterbij!”

Een aanbesteding krijgen als zorginstelling: Hoe doe je dat? Zo!

Beleid schrijven is een hele kunst. Als startende zorginstelling heb je nog geen ervaring met het runnen van zorgonderneming. Misschien heb je ervaring met de zorg op de werkvloer, maar een helikopterview is nodig om te bepalen wat er nodig is voor jouw gehele zorginstelling. Zodat het beleid alle processen omvat die in jouw zorginstelling een rol spelen. Op de werkvloer, bij het personeel en organisatorisch.
Onze gedragswetenschapper en tevens intern auditor heeft al meerdere zorginstellingen succesvol ondersteund met beleid. En ervoor gezorgd dat zij moeiteloos een kwaliteitskeurmerk hebben behaald. Denk hierbij aan ISO9001, HKZ Zorg en Welzijn of HKZ kleine organisaties. Uit al deze kennis en ervaring is Zorgly geboren. Wij bieden beleid waarmee ook jij snel je keurmerk kunt behalen. En waarmee je de zorg die je wil bieden gestructureerd en effectief vorm kunt geven. Zo kom je weer een stap dichter bij het behalen van je aanbesteding. Meld je snel aan op www.zorgly.nl/aanmelden. Eerst nog vragen? Mail naar info@zorgly.nl of plan via onze website een telefonische afspraak in.

Voor vragen of het testen van de demo

Gerelateerde artikelen