Begeleid wonen instelling

Heb jij een begeleid wonen instelling of ben jij van plan er een op te richten? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Zorgly biedt jou al het beleid dat je nodig hebt om een succes te maken van jouw begeleid wonen instelling.

Begeleid-wonen-instelling-Product

500+ gebruikers

Vertrouwen op Zorgly

Beoordeling 8,5

Wij zijn trots op onze klantenservice

Geen uitdaging te groot

Onze oplossing schaalt met je mee

Hoe werkt Zorgly

1. Aanmelden

Meld je aan, onderteken, betaal en ontvang inloggegevens voor directie en personeel.

2. Gebruiksaanwijzing

Log in, bekijk de online omgeving en start met de gebruiksaanwijzing. Volg deze stap voor stap op.

3. Aan de slag

Gebruik het beleid en word de begeleid wonen instelling waar de zorg om staat te springen!

"Alle informatie je nodig hebt om van jouw begeleid wonen instelling een succes te maken. Zorg op z’n best met al het beleid binnen handbereik!"

Begeleid wonen

Begeleid-wonen-instelling-Primair-proces

Primair Proces

Om jou en je personeel te helpen kwaliteit te bieden hebben wij beleid geschreven voor het primair proces van begeleid wonen instellingen. Denk hierbij aan een procesbeschrijving van aanmelding tot uitstroom, maar ook aan protocollen voor op de werkvloer. Met handige formats zoals een aanmeldformulier en zorgplan bijvoorbeeld. Om zo te gebruiken of te implementeren in je cliëntsysteem. Dit beleid is zowel door directie als personeel te zien.

Personeelsbeleid

Goede medewerkers maken of breken de zorg die je biedt. Daarom is een goed personeelsbeleid onmisbaar. Zorgly voorziet hierin. Denk hierbij aan een inwerkprocedure, selectie- en aannamecriteria, maar ook aan het voldoen aan de Arbowet. Ook dit beleid is voorzien van handige bijlagen, zoals een format functioneringsgesprek. Het personeelsbeleid is alleen door de directie te zien.

Kwaliteitshandboek

Het voldoen aan een kwaliteitsnorm kan erg lastig lijken. Zorgly maakt dit echter verbazingwekkend makkelijk. Gebruik het handboek en de bijlagen zoals is aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Het certificaat voor jouw begeleid wonen instelling is binnen handbereik. En belangrijker: Als je het Zorgly beleid gebruikt zoals aangegeven, is de kwaliteit niet alleen op papier, maar ook in de praktijk een feit!

Wat zeggen onze klanten

Certificering behalen wordt makkelijk met Zorgly

Zorgly heeft het behalen van een kwaliteitscertificaat makkelijker gemaakt. Geen ingewikkelde taal of dure woorden: Door het stap voor stap volgen van de gebruiksaanwijzing en het invullen van de bijlagen word je als instelling aan de hand meegenomen.
We wilden ons ISO keurmerk gaan behalen maar wisten niet hoe we dit aan moesten pakken. Gelukkig kwamen we bij Zorgly terecht. Niemand is fan van gebruiksaanwijzingen volgen, maar deze was eenvoudig en na wat uitzoekwerk was het duidelijk wat we moesten doen. Als we toch nog een vraag hadden, werd deze snel via de mail beantwoord. Ons certificaat is nu binnen. Helemaal super!

Arno | Directeur

Zorgly zet aan het denken

Zorgly helpt begeleid wonen instellingen om net dat stapje verder te gaan. Zonder het ingewikkelder of moeilijker te maken. Met goed onderbouwde methodieken, verwerkt in het beleid, wordt de zorg voor cliënten met een heldere visie vorm gegeven.
Door de Krachtwerk methodiek die staat omschreven in het beleid van Zorgly gaan we nu nog veel doelgerichter met onze cliënten om. We focussen nu meer op hun krachten en wensen. Dat motiveert cliënten veel beter om hun doelen te behalen. Het leuke is dat we zelf ook suggesties kunnen doen bij Zorgly wat betreft goede methodieken. Deze neemt Zorgly dan op in de kennisbank of in hun beleid.

Merel | Leidinggevende

Veelgestelde vragen

Zorgly heeft beleid geschreven voor begeleid wonen instellingen. Dit beleid kan gebruikt worden door begeleid wonen instellingen die zorg bieden aan cliënten vanaf 16 jaar, die vallen onder de Jeugdwet, WMO of lichte wlz indicaties. Het beleid is met name gericht op begeleid wonen instellingen die zorg bieden aan cliënten met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen.

Als een begeleid wonen instelling klant wordt van Zorgly, kan deze bij “mijn Zorgly” inloggen In het Zorgly systeem. Hier staat een kwaliteitshandboek waarin is uitgelegd hoe de begeleid wonen instelling kan voldoen aan relevante wet- en regelgeving en aan kwaliteitsnormen zoals HKZ of ISO. Daarnaast is er een primair proces, met alle protocollen en procesbeschrijvingen die nodig zijn op de werkvloer. Ook is er personeelsbeleid, met daarin verwerkt hoe de instelling zich dient te houden aan de Arbowet. Alle beleidsstukken zijn voorzien van handige bijlagen. Voor zowel directie als medewerkers is er een gebruiksaanwijzing en kennisbank. Door de gebruiksaanwijzing stap voor stap te volgen kan je als begeleid wonen instelling eenvoudig het beleid implementeren en ben je helemaal klaar voor een audit of inspectie.

De beleidsteksten in Zorgly zijn geschreven door onze gedragswetenschapper met ervaring op de werkvloer op verschillende niveaus. Tevens is zij gecertificeerd intern auditor en heeft zij meerdere instellingen succesvol ondersteund in het behalen van hun kwaliteitscertificaat. Ook is zij zelf werkzaam in de zorg. Er is dus inhoudelijk en beleidstechnisch goed over het beleid nagedacht. Zo zijn er methodieken in verwerkt en bijlagen die horen bij het behalen van een kwaliteitscertificaat. Door de gebruiksaanwijzing worden instellingen goed op weg geholpen en kunnen ze zich eenvoudig voorbereiden op een audit of inspectie.

Je kunt altijd een mail sturen via onze contact pagina. Suggesties met betrekking tot verbetering van het Zorgly systeem of beleid kun je als gebruiker aangeven middels een speciale button in het Zorgly systeem. Deze worden tijdens kwartaaloverleggen met de gebruikers opgepakt.

Ons beleid

Zorgly heeft momenteel beleid opgesteld voor de volgende vormen van zorg: